Healthy Women hade i helgen ett tjej-event i samarbete med Golfhäftet och Vallentuna golfklubb.
 – Ingen av oss hade spelat golf tidigare, utan bara spelat minigolf. Det var en helt ny sport för oss och jag kommer definitivt göra om det, säger Shahd Maged, som är en av ambassadörerna för Healthy Women.

Shahd är bosatt i Husby och kom som tioåring till Sverige från Egypten.
 – Jag har redan som liten älskat träning och hälsa och det har alltid varit en dröm att hålla på med allt inom idrott. Det var under februari i år som Susan från Healthy Women kom till vår skola och hade en föreläsning, min kompis blev involverad i nätverket, så jag hoppade också på.

Hon är med och planerar, utför och utvärderar tjejkvällar. Desutom tränar hon tillsammans med utvecklingsgruppen på gym. Hon har redan hunnit vara med under en grillkväll och dessutom följt med till ett tjejläger under sommaren. 

Annons:

I början tyckte jag det var svårt med golf

– Vi var ett tjugotal som kom för att spela golf och det var en jättestor golfbana. Det var molnigt först, men sedan blev det fint väder. Många var nöjda, tacksamma och hade roligt. I början tyckte jag det var svårt med golf, men på slutet kände jag att jag kunde grunderna bra. Många är nu taggade till nästa tjejkväll och förhoppningsvis blir vi ännu fler till nästa gång. 

Träningen med Healthy Women har gjort att Shahd blivit starkare som person, både psykiskt och kroppsligt. 

 – Det är en stor förändring, då jag tidigare inte vågade göra saker. Men nu har jag bättre självförtroende och vågar visa vem jag är. Framtidsplanerna är att plugga ekonomi, säger hon. 

Golfhäftet och Vallentuna golfklubb sponsrade tjejerna för att komma dit och prova kostnadsfritt. 
 – Golf är en spännande sport som fler målgrupper borde få möjlighet att prova. I detta fall var det en ny sport för alla i Healthy Women. Det blev ett fint utbyte vilket är viktig för spridning, integration och jämlikhet, säger Susan Dahlbeck från Healthy Women.

Krista Sirviö
Bilder: Golfhäftet

Fakta: Healthy Women är ett nätverk och en sektion i föreningen Kista Sports Club som jobbar för en förbättrad fysisk och psykisk hälsa. Medlemskapet är kostnadsfritt och endast för tjejer.

Print Friendly, PDF & Email