Healthy Women tjejkväll

Healthy Women erbjuder träningar utomhus på Ärvinge utegym i Kista hela sommaren och senast hade de dessutom ett efterfrågat danspass. 
 – Våra tjejkvällar utöver träningspassen är för att alla oavsett val av träningsform ska få träffas och umgås och samtidigt testa på något nytt, säger Susan Dahlbeck.

Förra veckans tjejkväll var första gången som alla träffades fysiskt.

 – Vi träffades utomhus vid dansbanan i Akalla by för första gången på ett år. På grund av pandemin har vi haft alla tjejkvällar på zoom online. Det märktes på stämningen att folk har saknat att få umgås i grupp igen. Vi var cirka 50-60 tjejer som deltog under kvällen, säger Susan Dahlbeck.

Annons:

Det var tre unga ledare, Narges, Amani och Narin, som var på plats. 

Vendela Blackout från Akalla ungdomsgård höll i en dansklass i dancehall

 – De är ambassadörer för nätverket. De startade med en social och kreativ övning. Man gick ihop i grupper och skulle tillsammans måla en tavla. Och så skulle man tänka på namnet Healthy Women eller tjejer och gemenskap. Alla målade så fina tavlor och vi kommer att sätta upp dem i kaféet i Akalla by, där vi har vår föreningslokal.

Vendela Blackout från Akalla ungdomsgård höll i en dansklass i dancehall.

 – Vi avslutade kvällen med att grilla hamburgare i solen. Det var så himla fint väder och vi hade världens bästa stämning. Det är så roligt när folk får uttrycka sig kreativt och göra det tillsammans. Och jättekul att så många provade på att dansa.

– Vi har aldrig fokus på prestation utan rörelseglädje och att våga prova och gå utanför sin egen comfortzone. En av anledningarna till att Healthy Women finns är att träning är för alla, man måste bara våga testa dig fram och hitta sin grej, säger Susan Dahlbeck.

Tjejkvällarna under sommaren kommer att hållas i samarbete med Framtidens hus och Akalla ungdomsgård. Healthy women är finansierade av Allmänna arvsfonden och är en sektion i föreningen Kista SC.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email