Hassan är ett stort fan av Nyhetsbyrån Järva och har läst den flitigt sedan 2018. 
 – Ni gör ett fantastiskt jobb och ni har förändrat mediabilden av Järva. Ni har alltid relevant information för alla boende här.

Hassan Said är 20 år, bor i Hjulsta och studerar på Kista folkhögskola. Han har tillsammans med Halil Köker filmat för Youtube kanalen DiaLogiskt med Victor de Almeida. Men nu studerar han och vill prova något nytt.
 – Jag kollar varje dag vad ni lägger upp på Instagram. Alla mina vänner och bekanta läser er, främst ungdomar. Jag har alltid varit nyfiken på vem som tar bilder och vem personen som skriver är. Men fotograferar gör oftast skribenterna själva, det visste jag inte. 

Han tycker att fler som arbetar under radarn behöver få synas och höras

Han tycker att fler som arbetar under radarn behöver få synas och höras och som behöver lyftas fram. Han kikade på Nyhetsbyrån Järvas första papperstidning och kände igen alla, men han vill se andra också.
 – Tycker ni borde lyfta fram en person med smeknamnet ”Rocky” som är med i Youtube: Listening Party ”Listen ’n ’Enjoy ” där även Liban Abdule synts till. Han som vann poesitävlingen ”Ortens Bästa Poet” 2016 med sina dikter om strukturell rasism. Jag önskar att poesitävlingen kan starta igen, då kommer hela Järva dit. Jag tror många har tappat motivationen för just Spoken Word. Men det skulle det vara roligt och läsa om.

Särskilt kul tycker han det är att han får ta del av sport i Nyhetsbyrån Järva

Särskilt kul tycker han det är att han får ta del av sport i Nyhetsbyrån Järva och får veta när nästa match spelas.
 – Såg ett inslag om Som United fotbollsförening och direkt gick jag och kollade på dem i Rinkeby. Den informationen hade jag annars inte fått.

– Jag som boende vill gärna få rätt och allmän information och undrar om makten och politikerna nås av era nyheter. Jag skulle också vilja veta mer om problemen med sopor och råtthanteringen nått fram och om saker och ting har åtgärdats. Sådana uppföljningar är också intressanta.

Nu är det valår och han undrar hur alla ska rösta och om de ska rösta.
– Jag tycker det är viktigt att ställa frågor till dem som arbetar inom politiken. Det är viktigt att man vet vad man röstar på och inte bara följer med vågen, säger han. 

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email