till vänster folkets hus i rinkeby /till höger nyans partiledare
Nyans partiledare Mikail Yüksel på en tidigare pressträff

Imorgon inleder Partiet Nyans en extrakongress i Rinkeby Folkets Hus. En kongress som är ifrågasatt av stora delar av partiets medlemmar.

Partiet genomgår en hård intern strid, som sannolikt kan avgöra partiets framtid. Partiledaren Mikail Yüksel anklagas för att toppstyra vilka som får delta på kongressen. Ombuden har enligt oppositionen utsetts genom en ”först till kvarn”- princip, inga demokratiska val har genomförts, inga motioner har lämnats in och hela kongressen betraktas som ”riggad”.

Ifrah-Degmo Mohamed, en av de drivande för partiet i Järva under valet, skriver på sin facebooksida: ”Partiet Nyans behövs i svensk politik, vi driver frågor som inget annat parti bryr sig om. Vi är många som är missnöjda med de etablerade partierna och hur de osynliggör många medborgare i det här landet. Det var det som möjliggjorde mitt engagemang. Men det som pågår just nu i partiet är helt och hållet oacceptabelt och bortom all anständighet.”

Annons:
Annons:

Oppositionen vill utesluta partiledaren

Den interna oppositionen planerar en protest i samband med kongressen. De kommer att stå utanför möteslokalen och dela ut material om ”Mikail Yüksels odemokratiska extrakongress”. De har också sammanställt en rapport som ska vara underlag för uteslutning av partiets ordförande Mikail Yüksel.

Sammanträdet börjar redan 8.00, på lördagsmorgonen och oppositionen menar att det gör det svårare för medlemmar utifrån landet att komma i tid.

Pressen är inte tillåten att närvara på kongressen och inte heller är någon presskonferens planerad.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email