Rinkeby allé

90 nyproducerade lägenheter ska bli hem åt barnfamiljer och unga vuxna i Rinkeby. Husen byggs med både hållbarhet och rimliga hyror i åtanke.

Lägenheterna som ska byggas mittemot polishuset och vård- och omsorgsboendet kommer vara uppdelade på fyra bostadshus. Det handlar om så kallade Kombohus, ett koncept som tagits fram av bransch- och intresseorganisationen Sveriges Allmännytta. 

Med hjälp av Kombohus som sätts ihop av färdigproducerade byggsatser, ska hyrorna hållas nere, trots att det handlar om nyproduktion. Kombohusen är också mer klimateffektiva att producera och lämpliga i projekt med höga hållbarhetskrav.

Annons:
Annons:

– Bostadsbristen är påtaglig i Stockholm och regeringen har lämnat byggbranschen i sticket. Jag är stolt över att vi fortsätter bygga de bostäder vi kan i Stockholm för att fler unga vuxna och barnfamiljer ska kunna bo bra, säger Clara Lindblom bostadsborgarråd i Stockholms stad, i ett pressmeddelande. 

Bostadshusen kommer erbjuda olika storlekar på lägenheterna, men minst 35 procent planeras att bli treor och fyror. Svenska Bostäder kommer även erbjuda kompiskontrakt. Det handlar om en särskild typ av korttidskontrakt för ungdomar som ger möjligheten att dela lägenhet och kontrakt med en kompis. 

Hyresgäster väntas kunna flytta in under vintern 2026, och först då kan hyran förhandlas fram.

Suleiman Ibrahim

Print Friendly, PDF & Email