Ikväll tänds valborgseldarna i Husby gård och Akalla by. Där blir också vårtal, körsång, hoppborg och mycket annat. Imorgon firas första maj både i Rinkeby, Husby och Kista.

Valborgsfirandet i Husby gård börjar klockan 18 och håller på till 21 med fika, mat, musik och barnaktiviteter. Husby konsthall kommer också ha öppet och den som vill kan ta med sig sticklingar och byta med andra på plats. Elden tänds klockan 20.

I Akalla planeras för två majbrasor, en första liten som tänds klockan 20.20 och en stor eld som tänds klockan 21. Dessutom utlovas kafé, sockervadd, chokladhjul, uppträdanden, hoppborg och loppis. Firandet pågår mellan 18 och 23.

Annons:
Annons:

Imorgon, den första maj firas arbetarrörelsens högtidsdag på flera platser runt om i stan.

Socialdemokraterna i Rinkeby och Reformisterna samlas på Rinkeby torg klockan 11 för ett firande med politiska tal, arbetarmusik, fika och ansiktsmålning i samarbete med Unga örnar. Programmet leds av Elvir Kazinic, 2:e vice ordförande i Järva stadsdelsnämnd och ledamot i kommunfullmäktige och talar gör Anders Österberg, biträdande finansborgarråd i Stockholm, Sevval Karaduman, ordförande SSU Järva och Markus Kallifatides, riksdagsledamot och ordförande för Reformisterna.

Klockan 12.30 avslutas programmet och de som ska till Sossarnas stora demonstration i Humlegården åker gemensamt dit.

Husby Arbetarcentrum (HAC) samlas på Kista torg klockan 15 för ett gemensamt första maj-tåg till Husby centrum. Där blir det korvgrillning, tävlingar och politiska tal från klockan 16.

HAC demonstrerar bland annat för höjda minimilöner, arbete åt alla, sänkta hyror, mot rasism och för solidaritet med Palestina.

Print Friendly, PDF & Email