Porträtt på ung kvinna.

Under två veckor kan Nyhetsbyrån Järvas uppmärksamma läsare se att tidningen har en ny reporter. Det är Bojana Perovic, 25, som gör sin praktik i Järva.
– Jag har inte pratat med så många människor på länge som under de här första dagarna. Det är jättekul, säger hon.

Bojana Perovic studerar andra året på Södertörns högskola och läser Journalistik med samhällsstudier/inriktning historia. Hela första året handlade om studier i historia.
– Historia är så intressant, den gör att man förstår helheten bättre och hur saker fungerar idag. Vi präglas alla av historien på något sätt.

Journalistiken fanns alltid där

Annons:

Andra året är inriktad på praktisk journalistik och även en kort praktik. Men beslutet att bli journalist var inte självklart.
– Jag har bytt inriktning så många gånger i livet, du kan inte ana. Journalistiken fanns alltid där, eftersom jag jämt har varit intresserad av samhällsfrågor. Men till en början öppnade jag för många dörrar, det blev till slut förvirrande.

Men efter studier i grafisk design, språk och historiekurser känner hon nu att hon har hamnat rätt, journalistik och historia i ett. Varje morgon åker hon ända från Botkyrka till Järva för att jobba här.
– Jag vet inte riktigt än vad för typ av journalistik jag vill jobba med i framtiden. Men jag funderar på dagspress, något med tempo och fart. Det var därför jag sökte mig till Nyhetsbyrån Järva. Här känns det som att vara på hemmaplan.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email