Allt började med att Tomas Samir skulle medverka som statist i filmen Bullets, som har premiär i höst. Men istället fick han huvudrollen
– Det känns roligt men också lite nervöst, säger han. 

Bullets spelades in förra sommaren. För 14-åriga Tomas Samir, som fick huvudrollen var det allra första gången på en inspelningsplats. Han tycker att hela upplevelsen var rolig men förklarar att det var svårt i början.
– Det var lite svårt först när man inte kände alla, då kunde det kännas lite skämmigt men sedan blev det bättre.

Tomas tror att han fick huvudrollen för att hans utseende passar ihop med karaktären Abdel. Innan det här hade han aldrig tänkt på att bli skådespelare, men nu ser han en framtid inom yrket.
– Jag vill fortsätta göra det här. Det vore kul att göra action, men kanske också någon romantisk film.

Filmen handlar om hur kriminella gäng rekryterar ungdomar

Filmen Bullets, av Peter Pontikis, handlar om hur kriminella gäng rekryterar ungdomar. Tomas förklarar att hans karaktär Abdel blir mobbad i filmen. I de stunderna tyckte han att det var svårt att skådespela.
– Det var jättejobbigt, säger han.

När 14-åringen inte spelar in film, går han i skolan i Kista. Där bor han också tillsammans med sin familj och han brukar ofta hänga med vänner. De är med när Nyhetsbyrån Järva träffar Tomas.
– Det känns coolt att han har huvudrollen, säger flera av kompisarna.

Tomas bästa tips till barn och ungdomar som vill vara med i en film, men som inte riktigt vågar söka, är att tro på sig själv.

Elvira Ringeborn
Print Friendly, PDF & Email