löparbana med siffror
Foto: Unsplash

Nu blir Spårvägens Friidrottsskola helt gratis. Priset var redan lågt, för att locka så många träningssugna Järvaungdomar som möjligt. Men senaste nytt är att det inte kostar någonting alls.

Hur är det möjligt, Sara Wäsström, ledare för Spårvägen friidrott?

”Det är för att vi har fått så bra stöd från våra sponsorer. Tidigare hade vi stöd från fastighetsbolagen Familjebostäder och Victoriahem. Nyligen fick vi positivt besked från IT-företaget ATEA, med huvudkontor i Kista, så vi har råd att köra helt gratis. Vi är ju inte är här för att tjäna pengar”, svarar Sara Wäsström.

Annons:

Så ni sänker inte ambitionerna?

”Nej! Tvärtom! Vi satsar järnet på Järva och kan tack vare detta även starta upp gratis friidrottsgrupper i höst – Äntligen friidrott i Järva.”

Vem är friidrottsskolan för?

”Alla mellan 8-14 år, fast vi delar upp grupper på plats såklart. Friidrotten är ju så bred, ingen kroppsform är rätt utan alla passar till något. Vi har sett att många som är intresserade av fotboll och vill bli bättre fotbollspelare, blir just det genom friidrotten. De springer snabbare, hoppar högre och så vidare. Nästan alla hittar en favorit-gren. Istället för att gå på dyra akademier och ha fystränare kan man träna friidrott och så upptäcker man hur kul det är också med individuell sport.”

Friidrottsskolan startar måndagen den 6 juli och pågår hela månaden på Spånga IP.

Mårten Westberg

Print Friendly, PDF & Email
Annons: