Massa löpare som springer mot kameranpå Spånga IP.

I sommar är det två Friidrottskolor på Spånga IP. Två veckor i juni har Bromma IF friidrottskola och hela juli har Spårvägen Friidrott friidrottskola med tränare från Spårvägen och Rinkeby Run.

Bromma IFs friidrottsskola kostar 1995 kronor för fem dagar men boende hos Familjebostäder och Svenska bostäder betalar halva priset, dvs 995 kr. Spårvägens friidrottsskola kostar 150 kr, dvs mindre än en tiondel. Båda inkluderar lunch men Spårvägens friidrottsskola är halvdag (från 12.00-16.00).

Spårvägens friidrottsskola har mer meriterade ledare. Orsak till den stora skillnaden i pris är snarare syftet med verksamheten. Hos Bromma IF är friidrottsskolan ett sätt att finansiera klubbens verksamhet. Det är den även hos Hammarby, Hässelby, Tureberg och de flesta andra klubbar som har friidrottsskola på sommaren. Då hamnar priset mellan 1500 och 2000 kr för fem dagar.
Spårvägens friidrottsskola på Östermalms IP kostar precis lika mycket (1750 kr för fem dagar), men på Spånga IP satsar Spårvägen på att bygga upp en permanent verksamhet för unga från Järva. Därför har man anpassat priset till vad som fungerar i området och accepterar att gå med förlust.

Annons:

Här finns mer information om:
Bromma IF Friidrottskola 
Spårvägens friidrottskola 

Mårten Westberg

Print Friendly, PDF & Email
Annons: