Bildmontage: Nyhetsbyrån Järva

Varför debatteras inte NATO-medlemskapet? Varför hör vi inga avvikande åsikter om kriget i Ukraina och dess orsaker? Yttrandefrihet i Sverige verkar bara innebära hets mot muslimer. Varför är det så tyst i vårt land, undrar Dine Malmsten.

Med svensk poliseskort, och med public service SVT i släptåg, åker ”koranbrännare”  runt i Sverige på turné. De åker till bostadsorter med hög andel muslimsk befolkning och ordnar sina jippon där eller utanför moskéer och ambassader.

De som kallar sig experter hävdar att det är yttrandefrihet. Men i Sverige idag är censuren påtaglig, media tycks styrt av totalförsvaret. Nyhetsförmedling har ersatts av krigspropaganda.

Annons:

Inte ens de partier, som påstår sig vara mot medlemskap i NATO, debatterar frågan

Varför debatteras inte NATO-medlemskapet? Det faktum att Sverige lämnar mer än 200 år av alliansfrihet och fred på svenskt territorium?

Ingen folkomröstning genomfördes. Inte ens de partier, som påstår sig vara emot medlemskap i NATO, debatterar frågan. Miljöpartiet och Vänsterpartiet håller tyst, varför?

När vi nu har så mycket yttrandefrihet som det påstås? Eller gäller yttrandefrihet endast för dem som bränner koraner?

Socialdemokraternas partiledning kuppar igenom beslut om NATO-ansökan, i strid mot SAP:s kongressbeslut. NATO-medlemskap var inte en valfråga 2022. Magdalena Andersson hade inte mandat från väljarna att söka medlemskap i NATO. SAP gick till val på att Sverige inte skulle gå med i NATO.

Behöver våra politiker inte följa lagen?

Men Ann Linde skriver under ansökan. Och när Ann Linde avgår som Sveriges utrikesminister, får hon jobb hos Apple i USA, som ”politisk rådgivare”. Blev det någon debatt i Sverige, landet som har så  mycket ”yttrandefrihet”?

Om Sverige ska bli medlem i en militärallians, så kan det strida mot svensk grundlag. Lagen kan inte ändras utan att två riksdagsval genomförs. Eller behöver våra politiker inte följa lagen? Väcker det debatt? Nej, det är tyst.

I  hela världen, ända borta i Indien, debatteras sprängningen av Nord Stream. Den prisbelönte journalisten Seymour Herish skrev en artikel som diskuterades överallt, men i Sverige teg SVT, SR och övrig media. Trots att sprängningen ägde rum i Östersjön. Nord Stream ligger här i våra farvatten. Om vi nu har så mycket yttrandefrihet, varför är frågan tabu?

Säga vad man vill om USA, där tillåts trots allt en opinion  mot ”krigshökarna” i Washington

Varför hör vi inga avvikande åsikter i svenska media, eller i Sveriges riksdag, om kriget i Ukraina och dess orsaker? Alla åtta riksdagspartier röstar ”JA” till att skicka mer vapen till kriget i Ukraina. Alla svenska riksdagspartier tycks dela Carl Bildts världsbild.

Trots Sveriges fantastiska ”yttrandefrihet” hörs inga avvikande åsikter. Få länder i väst har så lite debatt om orsakerna bakom kriget i Ukraina och hur FRED ska uppnås.

Säga vad man vill om USA, där tillåts trots allt en opinion  mot ”krigshökarna” i Washington. I Sverige tycks det vara ÖB och SÄPO, som dikterar vad som får tas upp i svenska media?

Men på grund av våra okunniga, arroganta och självgoda politiker, kanske vi trots allt slipper NATO-medlemskapet? Den svenska ”rätten” att bränna koranen under polisbevakning har ställt till en rejäl politisk kris för Sverige.

Den enda ”yttrandefrihet” som vi tycks ha kvar i Sverige är att hetsa mot muslimer och att bränna koranen.

Dine Malmsten

Print Friendly, PDF & Email
Annons: