bild på port där detonation gjort så att själva dörren sticker ut och glassplitter spridits på marken
Porten i Akalla.

Nio män misstänks för allmänfarlig ödeläggelse och inblandning i sprängningar i Akalla, Upplands Väsby och Bro i januari 2023. Nu väcks åtal mot dem i Attunda tingsrätt, meddelade Åklagarmyndigheten på torsdag förmiddag.
– Jag bedömer att måltavlorna för sprängningarna och dörrskjutningen i det här åtalet har kopplingar till ett av de kriminella nätverken i Stockholm. De som åtalas har i olika utsträckning kopplingar till ett motstående nätverk, säger senior åklagare Alexandra Bittner.

Bland åtalspunkterna finns också förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse efter att sprängladdningar hittats under husrannsakan i en lägenhet i Kungsängen samt att sju av de nio männen åtalas för grovt eller synnerligen grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor (sprängmedel).

Dessutom innefattar åtalet en dörrskjutning och ett grovt vapenbrott i Södertälje den 25 januari samt ett grovt narkotikabrott i Kungsängen den 30 januari.

Annons:

Fyra av de nio männen åtalas för inblandning i den sprängning som ägde rum mot entrén till ett lägenhetshus i Akalla den 27 januari 2023. Åldern på dessa individer är mellan 21 och 31 år.

Print Friendly, PDF & Email