Ett kollage av bilder på fyra aktieägare.

Under Nyhetsbyrån Järvas bolagsstämma i lördags ställde vi tre frågor till ett par aktieägare som var på plats. Möt Are Karim, Ulla Parkkinen, Anders Österberg och Mårten Westberg.

Man får en verklighetsbaserad bild av området genom tidningen

 

Annons:
Annons:
Are Karim

Are Karim

Varför har du köpt aktier i Nyhetsbyrån Järva?
För att jag vill stötta Nyhetsbyrån Järva eftersom att de gör ett fantastiskt jobb och är superviktiga för området.

Vad vill du se för utveckling med Nyhetsbyrån Järva?
Jag upplever att tidningen täcker mycket, exempelvis föreningslivet. Jag vill bara se tidningen växa sig större och att fler ska uppmärksamma den. En annan sak som är superviktig för mig är att folk ska förstå hur viktig Nyhetsbyrån Järva är för området.

Vad betyder Nyhetsbyrån Järva för dig?
Mycket! Man får en verklighetsbaserad bild av området genom tidningen, och det är så otroligt viktigt. Nyhetsbyrån Järva är den ”lilla” människans röst, så tidningen uppfyller en stor och viktig funktion i Järva.

För mig är Nyhetsbyrån Järva en röst för det lokala samhället

 

Ulla Parkkinen

Ulla Parkkinen

Varför har du köpt aktier i Nyhetsbyrån Järva?
Jag tror på lokaljournalistik och jag tror på den förändringen som lokaljournalistik kan åstadkomma både lokalt, men också i samhället i stort.

Vad vill du se för utveckling med Nyhetsbyrån Järva?
Jag vill nog helst se att tidningen finns kvar länge, och då behöver man en god ekonomi. Också för att kunna avlöna de skribenter som skriver regelbundet i tidningen. Om inte kunna avlöna, åtminstone kunna arvodera.

Vad betyder Nyhetsbyrån Järva för dig?
För mig är Nyhetsbyrån Järva en röst för det lokala samhället. Det är en helt annan sorts journalistik när de större dagstidningarna skriver om Järva, än när Nyhetsbyrån Järva som har förankring i området skriver om området.

Det finns ingen annan lokaltidning i Järva som är lika lokal som Nyhetsbyrån Järva

 

Ander Österberg

Anders Österberg

Varför har du köpt aktier i Nyhetsbyrån Järva?
För att jag vill stötta den lokala journalistiken och det finns ingen annan lokaltidning i Järva som är lika lokal som Nyhetsbyrån Järva.

Vad vill du se för utveckling med Nyhetsbyrån Järva?
Jag tycker att tidningen idag är jättebra, den engagerar och det finns många bra artiklar att läsa. Det jag skulle vilja ser mer av är jämförelser med motsvarande statistik i övriga Stockholm om exempelvis folkhälsan eller engagemanget i idrottslivet. Jag tror att Järva i många avseenden är mycket bättre än vad man tror från andra håll, samtidigt som vi har många problem som såklart måste åtgärdas.

Vad betyder Nyhetsbyrån Järva för dig?
Den betyder faktiskt jättemycket för mig. Jag brukar läsa tidningen varje dag och många gånger brukar jag gå över till min granne där vi diskuterar artiklar som vi tyckt varit anmärkningsvärda. Många artiklar, som exempelvis incidenten i skolköket på Hjulsta grundskola, har också lett till interna diskussioner inom mitt parti Socialdemokraterna.

När jag skriver ”N” i sökfältet i min webbläsare så är Nyhetsbyrån Järva det första som dyker upp

 

Mårten Westberg

Mårten Westberg

Varför har du köpt aktier i Nyhetsbyrån Järva?
Jag tror på det hyperlokala konceptet. Jag tror att det är journalistikens framtid. Du har världsomspännande tidskrifter, och så har du nischade världsomspännande tidskrifter, och sedan har du hyperlokala tidskrifter. Det är dessa tre områden som jag ser tillväxt i framöver, och därför ser jag som aktieägare en kommersiell framtid för tidningen. Sedan är jag aktiv i området och Nyhetsbyrån Järva uppfyller en väldigt viktig funktion där.

Vad vill du se för utveckling med Nyhetsbyrån Järva?
Jag hoppas att redaktörerna ska kunna få en heltidslön, och på sikt att även vi som skriver i tidningen kan arvoderas. Men det senare är väldigt mycket mindre viktigt för mig, för jag gillar det demokratiska med att vem som helst kan skriva i tidningen. Men då måste redaktörerna se till att det som kommer ut i tidningen är bra, de har ett större ansvar och därför är det viktigt med ordentlig avlöning för dem.

Vad betyder Nyhetsbyrån Järva för dig?
När jag skriver ”N” i sökfältet i min webbläsare så är Nyhetsbyrån Järva det första som dyker upp. Jag läser och skriver själv i tidningen, och det innebär att jag kan nå människor i mitt arbete med att få fler att röra på sig mer. Jag når ett stort antal människor som jag annars inte hade kunnat nå, och därför är Nyhetsbyrån Järva ett viktigt verktyg i det arbetet.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email