kvinna tittar in i kameran med skidåkare i bakgrunden på Spånga IP
Vintersport på Spånga IP.

I skidspåret och på isen är det fullt av elever från skolor i Järva och resten av Stockholm.

Idag åkte Cordobaskolan skidor och skridskor med Rinkeby Run samtidigt som Södermalmsskolan och Maltesholmsskolan åkte skidor med skidförbundets ”Alla på Snö” som har lärt över tusen fjärdeklassare åka skidor de två sista veckorna före sportlovet.

– Det har som vanligt varit fantastiskt här på Spånga IP. Spåren är bra och barnen är ännu bättre! sa Susanne Ripa, som leder verksamheten.

Annons:

På bandyisen samsades Cordobaskolan med Backluraskolan, Nya Elementar och Hässelby Villastadsskolan. Enbacksskolan, Kvarnbyskolan och Askebyskolan är också väldigt flitiga skid- och skridskoåkare.

Under sportlovet är skidåkningen och skridskoåkningen öppen och gratis från 12.00-16.00 men sedan stänger Rinkeby Run vintersäsongen.

Detsamma gäller skridskoåkningen i Pilparken (utanför Tenstabadet). Den är öppen varje dag under sportlovet innan den stänger för vintern.

Den 1 mars arrangerar Hemsö stor säsongsfinal i Pilparken med korvgrillning, lekar och skridsko-disco både på den vanliga tiden (12.00-16.00) och för lite äldre ungdomar när solen gått ner (18.00-20.00).

Läs mer om vad som händer i Spånga-Tensta under sportlovet här.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Print Friendly, PDF & Email