Entrén till Fryshuset Husby

I ett mejl som gick ut till föräldrar och personal på Cordoba International School i Kista tidigare i dag stod det att Fryshuset kommer att presenteras som ny huvudman, skriver Aftonbladet.

Tidigare i veckan skrev Nyhetsbyrån Järva om det beslut som Skolinspektionen kommit med om att återkalla tillståndet för ALM Education, det bolag som driver skolan, på grund av att Säpo anser att företrädare haft kontakt med våldsbejakande islamister.

Enligt två yttranden från Säpo till Skolinspektionen under hösten finns risk att eleverna på Cordobaskolan annars skulle radikaliseras och utsättas för ickedemokratiska värderingar.

Annons:

Domstolen är en politisk institution, jag tror chanserna att få rätt är små

Ulla Parkkinen, VD och rektor för Cordobaskolan, sade igår till Nyhetsbyrån Järva att de inte kommer att överklaga Skolinspektionens beslut att stänga skolan.
– Domstolen är en politisk institution, jag tror chanserna att få rätt är små.

Hon sade även att det viktigaste är att eleverna inte står utan skola i januari. I mejlet som gick ut på förmiddagen stod det att nyheten kommer att presenteras på ett stormöte i dag, fredag.

Enligt uppgifter till Aftonbladet görs ett besök av Fryshuset på skolan idag, och att de hoppas kunna ta över skolverksamheten. Utan konfessionell profil.
– Absolut inte, vi är en stiftelse och inte religiösa eller politiska. För mig handlar det om att barnen ska få trygghet att kunna fullfölja sin utbildning tillsammans med sina klasskamrater, sade Fryshusets etableringschef Yazmine Nour Sherifay.

David Johansson
Kerstin Gustafsson Figueroa

Print Friendly, PDF & Email