Presidenthustrun Brigitte Macron utanför Rinkebyskolan
Presidenthustrun Brigitte Macron utanför Rinkebyskolan

Under tisdagen var Frankrikes president Emmanuel Macron och hans hustru Brigitte Macron på statsbesök i Sverige, och Rinkebyskolan var en del av tilldragelsen.

Officiellt är presidenten inbjuden av kungahuset, men tillsammans med statsminister Ulf Kristersson ska president Macron bland annat skriva under ett nytt så kallat ”strategiskt partnerskap”, som är tänkt att främja olika typer av samarbeten.

I samband med vistelsen i Sverige var Brigitte Macron tillsammans med Drottning Silvia på besök i Rinkebyskolan. Efter presentationer av skolan, elevhälsoteamet och elevrådet följde ett samtal och besök i ett klassrum, skriver Kungahuset på sin hemsida.

Annons:

De celebra gästerna orsakade ett stort säkerhetspådrag och andra reportrar än de specifikt inbjudna hade svårt att nå fram till såväl skolpersonal som de båda damerna.

Suleiman Ibrahim

Fakta: Ett statsbesök är den högsta formen av ett besök mellan två nationer och innebär att två statschefer möter varandra under högtidliga former för att upprätta eller befästa relationerna mellan länderna.

Statsbesöken inriktar sig på att etablera personliga kontakter och ökat politiskt, handels- och kulturutbyte mellan länderna.
Källa: Kungahuset

Print Friendly, PDF & Email