ung man läser poesi ståendes
Yusuf Abdirahim Omar läser poesi.

För första gången anordnades en diplomceremoni för ungdomar i Framtidens hus Rinkeby. Syftet var att uppmärksamma de ungas framsteg i ordnande av, och deltagande i, olika aktiviteter.

Farre (Farhiya Muse), Elham, Amal, Adna och Merve på minglet före diplomceremonin.

Omkring 40–50 personer hade på fredagskvällen samlats för att delta i den ceremoni som Framtidens hus ordnade tillsammans med och för sina ungdomar. Verksamheten, som står på tre ben av studier, arbete och en meningsfull fritid, finns i Rinkeby sedan december 2021.

bild på diplomutdelning bland ungdomar i en mörklagd lokal
Ungdomarna fick förutom diplom även varsin goodie bag, innehållandes bland annat en powerbank.

Kvällen inleddes med ett mingel och att en av ungdomarna, dj Darius Kas Afrem, spelade musik i bakgrunden. När själva ceremonin började hölls bland annat ett inspirationstal om att aldrig ge upp och hålla huvudet högt av Farhiya Muse.

Deltagarna bjöds också på poesiläsning av Yusuf Abdirahim Omar och så själva diplomutdelningen. Sammanlagt fick ett tjugotal ungdomar sina diplom och även goodiebags för att de är goda förebilder, drivit aktiviteter i Framtidens hus och för genomförda studier. En person som nyss tagit körkort fick ta emot publikens jubel.

Diplomet som ungdomarna fick är tänkt att till exempel användas vid jobbsökande. Mot slutet av tillställningen avtackades särskilt inbjudna gäster, däribland lokala entreprenörer, politiker och tjänstemän.

David Johansson

Print Friendly, PDF & Email
Annons: