Fotbollsmatch

Många hade sett fram emot derbyt mellan Husby FF och Rinkeby United i fredags kväll. Men efter 25 minuter bröts matchen sedan bengaler hade slängts in på planen.

Eftersom storpublik var väntad så flyttades matchen till Grimsta IP. Under flera år har Husby FF och Rinkeby United placerats i skilda divisioner, eftersom det blivit stökigt när lagen möttes. Men det här året spelar båda lagen i Division 4 Norra.

Istället för fotbollsfest blev det kaos

Annons:

Lagen hade gjort gemensam sak, tryckt upp Quaison Foundations logga på sina tröjor, och tog bilder tillsammans före matchen. Förväntningarna på en spännande match och publikrekord var stora. Men bengaler och smällare hade smugglats in på läktaren, och istället för fotbollsfest blev det kaos.

När Rinkeby United gjorde 3-0 började bengaler kastas in på planen. Plastgräset förstördes och blev bränt i ena hörnan av planen. Efter 25 minuter bröt domaren matchen.

Det var Husby FF som hade hemmamatch och var därför ansvarigt för säkerheten. Om matchen ska återupptas eller inte kommer tävlingskommittén i Stockholms fotbollsförbund fatta beslut om i veckan.

Men skadorna på Grimsta IP reparerades snabbt och BP kunde spela sin hemmamatch i Superettan dagen därpå som planerat.

– Det var fel av förbundet att placera båda lagen i samma serie, med tanke på tidigare händelser när lagen har mötts, säger Said Ali, som fotograferade under matchen.

Kerstin Gustafsson
Bilder: Said Ali
Print Friendly, PDF & Email