Det gav en känsla av basar när entreprenörer från olika delar av Stockholm, och andra delar av landet, samlades på Eggeby Gård i Järva Folkets Park.
 – Jag vill hylla och uppmärksamma alla fantastiska företagare vi har bland oss, sade Mustafa Zatara, grundare till Förortsentreprenörerna och initiativtagare till eventet.

Mustafa Zatara är en av grundarna till Förortsentreprenörerna, som är en plattform som vill lyfta olika framgångssagor och intressanta karriärresor. Ambitionen är att främja entreprenörskapsandan i förorten.

Rahaf Al-Qaisi.

– Denna gång delade vi också ut ett pris till Rahaf Al-Qaisi, som har lyckats mycket bra med företaget ”TheDateProject” genom ett ledarskap som bygger på delaktighet, närvaro, handlingskraft och karisma, sade Mustafa Zatara.

Annons:
Annons:

Juryn betonade i prismotiveringen Rahaf Al-Qaisis ”otroliga driv och engagemang”. Hennes arbete är helt ideellt och vinsten går oavkortat till välgörenhet.

Det här eventet på Eggeby gård vände sig endast till kvinnor, men Mustafa lovade att nästa gång blir det för en blandad publik.

Sarah Mihaljevic, som är konstnär och tidigare fått utmärkelsen Womeneur, var också på plats och sålde sin konst. Hon gör hennamålningar inspirerade av den arabiska kalligrafin.
 – Jag har varit med på tidigare event, men det här var mycket större och självklart vill jag ställa upp och visa upp min konst, sade hon.
 – Jag är på plats för att utföra henna på folk och sälja mina tygväskor. Det känns härligt att vara på detta fina event och träffa andra, sade hon.

Hon hoppas i framtiden kunna öppna en salong och delar av vinsten från försäljningen av hennes konst skänker hon till humanitära ändamål.

Systern till Sarah, Asija Mihaljevic, var också på tillställningen och hon arbetar inom skönhetsvård och pluggar samtidigt på andra året i gymnasiet.
 – Jag utför ansiktsbehandlingar och är utbildad micropenterapeut, där jag utför microneedling och algneedling. Jag arbetar med naturliga produkter som är medicinskt testade och inga kemikalier. 

Hon hoppades att få träffa och lära känna andra entreprenörer under eventet.

Efter prisutdelningen blev det mingel, drinkar, DJ, fotobås och tilltugg.

Krista Sirviö

Print Friendly, PDF & Email