Ford Sverige med ny bilanläggning i Akalla

Bilbolaget Ford Sverige öppnar två nya anläggningar i samband med sitt 100-årsjubileum. Den ena hamnar i Akalla och blir norra Europas största. 

På den nya anläggningen i Akalla kommer det bland annat finnas snabbservice, verkstad samt försäljning av nya och begagnade bilar inom samma byggnad.  

– Vi är glada över att kunna öppna denna nya toppmoderna anläggning tillsammans med Hedin Bil som en del av vår fortsatta expansion i Sverige. Det markerar inte bara vårt 100-årsjubileum, utan även vårt engagemang för att fortsätta erbjuda enastående service och produkter till våra kunder, säger John Hurtig, VD för Ford Sverige i ett pressmeddelande. 

Annons:
Annons:

Ford Sverige har tidigare haft bilförsäljning i Akalla men upplevt ett behov av en anläggning med större kapacitet. 

“Läget i Akalla med direkt anslutning till E4an ger oss en närhet till våra kunder i norra Stockholm”, skriver Christoffer Strömberg, PR- och kommunikationsansvarig för Ford Sverige, i ett mejl till Nyhetsbyrån Järva. 

Bilindustrin står för en betydande del av Sveriges utsläpp av växthusgaser. Hur tänker ni kring hållbarheten utifrån ett klimatperspektiv? 

“De nya anläggningarna möjliggör för oss att i större utsträckning erbjuda vårt växande utbud av elektrifierade bilar som bidrar till minskning av lokala utsläpp och hjälper till att sänka allmänna koldioxidavtrycket”, skriver Christoffer Strömberg. 

Anläggningen i Akalla som sträcker sig över 10 500 kvadratmeter har varit öppen sedan den 11 april. 

Suleiman Ibrahim

Print Friendly, PDF & Email