På söndagskvällen hade en stor publik samlats på Knutby BP för att se de två lagen Stockholms Stars och RBK göra upp om segern i årets cup. Det dröjde en tid in i första halvlek innan Stockholms Stars gjorde första målet.

Den ställningen behölls under en stor del av andra halvlek innan RBK kvitterade och det var oavgjort. 

Jag vill se att det avgörs med straffar

Annons:

En man i publiken berättade att han var ute på kvällspromenad och såg allt folk på planen.

-Jag bor inte i Stockholm och känner inte till varken lagen eller området men jag gillar fotboll. Stannade till och har varit här i nästan två timmar nu. Ser att det är en jämn match och jag vill se att det avgörs med straffar.

Det skulle visa sig att det blev så matchen avgjordes. Om det var Stockholms Stars som var på bäst på att göra mål eller om målvakten i RBK hade otur låter jag vara osagt men Stockholms Stars satte flest mål och blev därmed segrare i cupen.

Fantastiskt att se så mycket engagerad publik

En av spelarna i Stockholms Stars hade otur och drabbades av en muskelskada i slutet av första halvlek. Bakary Kinteh berättar:

-Vi är ett lag baserat på vänner och vänners vänner där de flesta bor i Järvaområdet. Vi kontaktar varandra och ställer upp när det är match på gång. Vi är inte med i någon turnering eller så. Det är så roligt att vara med i cupen och fantastiskt att se så mycket engagerad publik. Så bra att alla kan vara med om något roligt istället för att bara hänga på torgen. Jag hade otur och fick en skada men jag hoppas att laget ska vinna årets cup, säger Bakary.

Vid prisutdelningen berättade arrangören Said Ali att de i år endast hade en sponsor och en del privata insamlingar för att täcka kostnaderna. Horn in fokus ungdomsförbund hette tidigare SUIS och är årets sponsor. Said Ali hoppas på fler sponsorer för att lättare kunna genomföra nästa års Copa El Clasico.

Stockholms Stars vann alltså pokalen, prispengar och såklart äran.

Monica Jansson

 

Print Friendly, PDF & Email