Johanna Granhällen har totalsegern i Tensta Rinkeby Grass Run för kvinnor i sin hand, men inte bara det. Hon leder också över alla männen.

Nu måste styrelsen i Rinkeby Run besluta om en kvinna kan vinna de tiotusen kronorna både för kvinnor och män, eller om Jonis Serry, Janis Constantin och Mansib Rahman slåss om tiotusen kronor, fast de är poängmässigt långt bakom Johanna. 

Idag turades Johanna och Mansib Rahman om att dra i det regnvåta gräset. Efter 3 km är det ett svagt uppförslut. Där fick Johanna tre meters ledning, men lät bli att rycka. Istället kompis-sprang hon med Mansib. De hjälptes åt tills det var 300 meter kvar till mål då Mansib utnyttjade sin överlägsna spurtkapacitet.  

Annons:

Efter målgång låg Mansib utslagen

Efter målgång låg Mansib utslagen, precis så där som Johanna brukar göra. Förra veckan sprang hon världens största terränglopp, Lidingöloppet, 3 mil. Efter målgång där blev Johanna buren på bår till sjuktältet och satt under läkarnas observation i en halvtimme. Nu gick hon omkring med ett leende och tittade på den totalt utpumpade segraren. 

Att Mansib därmed tog hem segern i loppet gjorde inte Johanna något. Han är för långt efter henne i sammanräkningen för att vara något hot om totalsegern. Johanna leder nu på 172 poäng, 45 före Jonis Serry (fjolårets totalsegrare som ledde fram till maj). 2019 års totalsegrare, Janis Constantin, ligger trea ytterligare några poäng efter.   

Totalpoäng med två lopp kvar: 

 1. Johanna Granhällen 172
 2. Jonis Serry 127
 3. Janis Constanin 125
 4. Mårten Westberg 101
 5. Mansib Rahman 96
 6. Nehemja Fessehaye 91
 7. Noah Örtegren 83
 8. Mikiel Ghirmay 63
 9. Tsehay Ghebreselassie 47
 10. Serge Djampou 35
 11. Björn Ekdahl 16
 12. Yahan Faarax 8
 13. Jonathan Cederlund 7
 14. Rafid Rahman 7
 15. Elsa Zeweldi-Oukbazghi 6
 16. Hamid 5
 17. Sofia Gedi 5                   

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Print Friendly, PDF & Email