Bussutflykterna för familjer från Järva till Tom Tits blev fullbokade på ett kick. Ända till stängning var det lek och upptäcktsfärd.

Tom Tits Experiment är ett vetenskapsmuseum, där barn genom lek får lära sig om kemi, teknik, biologi, och fysik.

Första dagen åkte två fulla bussar med barn och vuxna från Husby till Tom Tits Experiment, och den andra dagen kom en buss från Rinkeby. 

Annons:

 – Det var över förväntan att det var så många som anmälde sig till utflykten med familjebussarna. De tackade oss jättemycket. Man ser att mammor och barn lekte med varandra och det glädjer oss, sade Khadra Mumin som är fritidsledare från Rinkeby-Kista Stadsdelsförvaltning.

I torsdags var det hela 43 stycken som åkte med från Rinkeby.
– Det var inte många som visste om Tom Tits. Vissa av barnen frågade om det och många var ivriga att komma fram, sade Jennifer Ramos som är fritidsledare för Stockholm Stad i uppdrag av Familjebussarna.

Khadra Mumin och Jennifer Ramos.

Utöver utflykterna till Tom Tits har det också gått bussar till scouterna på Kärsön. Till jullovet väntas fler utflykter, men det är ännu inte bestämt vart de ska gå.

Besöket på Tom Tits varade hela dagen, ända till stängning. Trebarnsmamman Qiira Ahmed från Tensta var en av dem som kommit.
– Jag hade sett eventet på sociala medier och det är fantastiskt att vara här. Det är verkligen ett bra initiativ från stadsdelen. Mina barn är glada, sade hon.

Nashaad är sju år och är ett av Qiira Ahmeds barn.
– Jag är här med mina syskon och med mammas kompis och hennes barn. Jag har jättekul här, min syster gick in i en mörkeravdelning men jag vågade inte gå in där. Och magibollen var roligast tyckte jag. Nu ska jag leka mer, sade hon, springandes glatt iväg.

Krista Sirviö

Qiira Ahmed med barn.
Print Friendly, PDF & Email