Sveriges snällaste lopp såg verkligen ut att göra skäl för namnet. Solen sken och alla var glada, till precis före start. Då svängde vädret fullständigt. En isande vind drog in och snö föll rakt in i ansiktet på löparna som precis hade dragit av sig träningsoveraller för att springa i tunna tights.

En som inte gick på vädrets fint var de senaste årens kvinnliga suverän, Johanna Granhällen. Hon sprang fullt påpålsad i motvinden ner mot Hjulsta fågelsjö. Halvvägs igenom loppet passerar man ju målet. Där slängde Johanna av sig tjocka vantar, jacka och mössa. Då växlade hon också upp i fart. Det var ett smart drag som visar att man kan vara rutinerad redan vid 21 års ålder.

Redan efter årets tredje Tensta Rinkeby Grass Run har Johanna Granhällen från Spånga dragit iväg bland kvinnorna medan en trio utkristalliserat sig bland männen som jagar prischecken på tiotusen kronor.
Mansib Rahman från Akalla har lärt sig från de två år då han varit en enda poäng ifrån totalsegern. Knepet är att aldrig missa ett lopp.

Ludvig Hallberg från Kungsholmen missade det här loppet och tappade därmed ledningen till Mansib.
Staffan Westerdal från Tyresö är den starkaste löparen av de tre just nu. Om han är före Mansib i nästa lopp så kommer de ligga sida vid sida i poängsammanställningen. Så tätt är det.

Annons:

Tidigare år har han inte ens kommit till start under ramadan

Mansib kommer troligen tappa ledningen i nästa lopp eftersom fastan under ramadan gör det svårt att träna och tävla. Tidigare år har han inte ens kommit till start under ramadan, men det var när ramadan var i maj respektive juni. Nu infaller ramadan i mars och eftersom man fastar från mörkrets inträde är fastan betydligt enklare nu. Därför kommer Mansib troligen bara temporärt tappa ledningen till Staffan och Ludvig.
Det poängtappet tar Mansib snart igen eftersom han och Johanna är de två som utvecklas snabbast i fältet. Båda tränar sedan en månad tillbaka intervaller med Turebergs lovande ungdomslöpargrupp en gång i veckan, vilket har gett en rejäl skjuts till deras löpning. Nu var båda en minut snabbare än för en månad sen. Fortsätter den utvecklingen så blir det svårt för Staffan.
Ludvig har kontrat genom att träna intervaller med Fredrikshof friidrott. Därför kan han inte räknas bort.
Staffan som idag är den snabbaste löparen av de tre satsar mot Stockholm Marathon och kommer därför få svårt att springa loppet i Juni, som går dagen efter Stockholm Marathon.

Det ser ut att bli en hård fight

Det ser ut att bli en hård fight de tre emellan, medan alla vi andra som springer Tensta Rinkeby Grass Run ser fram emot den gemensamma fikan efter varje lopp.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Poängställning TRGR 2023
Mansib 73
Staffan 67
Ludvig 57
Johanna 49
Mårten 43
Noah 21
Yassin 10
Tsehay 10

Print Friendly, PDF & Email
Annons: