Kvinnlig löpare kommer springande över fältet.

Tensta Rinkeby Grass Run Nr 2 2022 bjöd på en blandning av gräs, vatten och massor av is. Flera av deltagarna hade förberett sig för det underlaget genom att  ha med sig spikskor med 15 millimeter långa ”monsterspikar”. Det hade inte Abdihakim Hussein. Redan på startlinjen var han lerig efter att ha halkat på en isfläck och kanat fem meter i lera.  

Efter start tog han ändå rygg på Jonis Serry och Janis Constantin, men det höll bara i några hundra meter.  Utan spikskor var han som Bambi på isen. (Sök upp ”Bambi på hal is” på Youtube. Precis så såg Abdihakim ut med sina långa ben.)

Efter 300 meter gav Abdihakim upp, och gick tillbaka till rollen som chef för skidåkningen på Spånga IP. Det var synd, för om han hade fortsatt så hade det här reportaget nog haft väldigt roliga bilder. 

Annons:
Annons:

Med spikskor på fötterna sprang både Jonis och Johanna Granhällen på rekordtider

Med spikskor på fötterna sprang både Jonis och Johanna Granhällen på rekordtider. Båda plöjde rakt igenom djupa pölar av smältande isvatten som det vore en skön sommardag.  Nere vid Hjulsta fågelsjöar var det snarare en tredje sjö av isvatten som Johanna sprang rakt igenom. Fram dit hade Mansib Rahman hängt med, men utan spikskor fanns det ingen möjlighet att ta den närmaste vägen. Mansib tappade 70 meter på att springa runt vattnet och isen där under.  

I mål var Johanna på den smått fantastiska tiden 22,19, men det kostade på. Efter målgång lade hon sig i fosterställning och grät. Så ont hade hon i magen. 

Jonis sprang också remarkabelt bra. 19,06 är en av hans bästa tider någonsin. I sommar sitter banrekordet löst. 

1. Jonis Serry Tensta 19.06
2. Janis Constantin Rinkeby 20.30
3. Johanna Granhällen Spånga 22.19
4. Mansib Rahman Akalla 23.20
5. Noah Örtegren Rinkeby 28.12
6. Tsehay Ghebreselassie Hjulsta 37.34
Abdihakim Hussein Tensta avslutade inte loppet.

Förra loppets vinnare, Mikiel Ghirmai från Rinkeby, missade dagens lopp på grund av en knäskada (från basket). Därmed ligger Jonis och Mikiel lika i poängräkningen men ny poängledare bland männen är Janis med sina två andraplatser.  Bland kvinnorna ser Johanna ut att vara lika ohotad etta som hon var 2021.  

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Bilden överst: Johanna vid Hjulsta fågelsjöar

Löpare bakifrån före start
Klara för start.
Print Friendly, PDF & Email