Järvabon Deqa Abukar från BLING Startup och Stefan Lundell från nyhetssajten Breakit har vunnit Stora Journalistpriset i kategorin Årets Förnyare 2021 – för initiativet Shift.

I början av februari drog den järvabaserade organisationen BLING Startup och nyhetssajten om det nya näringslivet Breakit igång initiativet Shift. En entreprenörstävling där man ges möjlighet att pitcha en idé inför några av Sveriges tyngsta investerare och där det i potten ligger flera miljoner i möjliga investeringar. 

Nyligen blev initiativet utsett till Årets Grepp i Tidskriftspriset, och nu har Breakit vunnit Stora Journalistpriset i kategorin Årets Förnyare 2021- för initiativet Shift. Prissumman i varje kategori i Stora Journalistpriset är 100 000 kronor.

Annons:

Så här löd juryns motivering:

Breakit tar med sig läsarna på ett journalistiskt experiment. En oväntad allians vill tackla ett problem: att investerarnas pengar stannar i Stockholms innerstad.

– Jag är hedrad! Det är ett kvitto på att vi påverkar och gör en skillnad bortom det som är vårt syfte med Shift. För syftet med Shift är ju att koppla ihop entreprenörer med investerare, men nu märker vi att genom att använda oss av den processen som vi gjorde med ett journalistiskt inslag, så har vi också kunnat påverka mediesverige, säger Deqa Abukar.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email