Till våren väntar spel i division 4 för Rinkeby Uniteds del, men huvudtränaren George Moussalyy tror inte att degraderingen kommer påverka intresset kring klubben.
– Folket i området är lojala, därför tror jag att engagemanget runt om klubben kommer finnas kvar trots nedflyttningen förra säsongen.

I höstas släppte TV4 en dokumentär om Rinkeby United där tittarna fick följa fotbollsklubbens sagolika avancemang till division 3. Under fjolåret tog klubben sig an serien och det blev en likartad avslutning, men denna gång kämpade laget för att hålla sig kvar i divisionen, och gick miste om en plats i seriespelet i säsongens sista omgång.

– Allt runt omkring dokumentären och media resulterade i mycket uppmärksamhet, därför tror jag det är nyttigt för oss att nu få bygga upp lagets struktur i en lugn tillvaro, säger huvudtränare George Moussally.

Annons:

Den här säsongen är inte enbart som en sportslig satsning

Klubben har även utvidgat sin verksamhet med omkring 100 barn och ungdomar i ungefär åtta lag denna säsong. George Moussally ser den kommande säsongen utifrån fler perspektiv.
– Jag ser den här säsongen inte enbart som en sportslig satsning, men att ta oss upp i divisionerna vore en bonus eftersom fler barn och ungdomar kan bli intresserade att vilja ansluta sig till föreningen, säger han.

Huvudtränaren menar därför att ambitionen hos Rinkeby United är något som klubben ser långsiktigt på.
– Vi har alla ett gemensamt mål, som vi arbetar emot och är enade om. Målet är att utveckla både laget och föreningen, samt att bygga upp strukturen kring klubben i sin helhet. Detta arbetssätt är något som vi försöker lära oss varje dag eftersom det är mycket som är nytt.

George Moussally menar vidare att uppladdningen inför våren präglats av en stillsam stämning i laget.
– Atmosfären har varit lugn inom truppen under försäsongen, intrycket jag fått från spelarna har varken visat sig vara storlagen eller oinspirerad.

Stefan Silva är kvar i klubben

Huvudtränaren delar även med sig av en del uppdateringar kring truppläget.
– Ungefär tre till fyra spelare har tillkommit från både division 2 och 3, samt en del spelare från akademin. Vi saknar även några spelare på grund av meniskoperationer i december.

Något som många nog är nyfikna på inför den kommande säsongen, är huruvida tidigare utlandsproffset och Allsvensk-meriterade Stefan Silva, finns kvar i laget.
– Stefan Silva är kvar i klubben och det känns väldigt bra. Vi kan lära oss en hel del från honom.

Rinkeby Uniteds spel i division 4 till våren innebär även att klubben hamnar i samma seriesystem som Banjul FC, Som United och Husby FF. De övriga Järva-klubbarna tillhör dock “Division 4 Norra”, medan Rinkeby United är en del av “Division 4 Mellersta”. Därmed blir det inga derbyn för klubben under säsongen som kommer.

Vi försöker åstadkomma något positivt och meningsfullt i våra områden

– Vi fokuserar inte på rivalitet eller derbyn, utan vi försöker åstadkomma något positivt och meningsfullt i våra områden, och vi upplever att de övriga fotbollsklubbarna i Järva har liknande ambitioner, säger George Moussally.

Huvudtränaren har även ett budskap till alla som stöttar och tror på Rinkeby Uniteds projekt som fotbollsförening.
– Vi vill gärna att folket fortsätter att vara på plats och stöttar oss inför den kommande säsongen som vi tror kommer bli både spännande och positiv.

Suleiman Ibrahim

Fotbollspelare på en grön platsgräsplan.
Fotbollspelare på en grön platsgräsplan.
Print Friendly, PDF & Email