Bild på Enbacksskolans fasad.

På måndag den 15 mars upphör distansundervisningen för elever i årskurs 7-9 på Enbacksskolan i Tensta. Eleverna återgår alltså till fysisk undervisning i skolan.

Beslutet togs av Lee Oberson, grundskoledirektör i Stockholms stad, efter att Region Stockholm gick ut med en rekommendation fredagen den 12 mars om att inte fortsätta distansundervisning i grundskolor.

Det var jättebra att distansundervisningen fortsatte efter sportlovet.

Annons:
Annons:

Raija Ikonen, som är rektor i Enbacksskolan, säger att rekommendationen kommer helt rätt i tiden.
– Det var jättebra att distansundervisningen fortsatte efter sportlovet för att förebygga och undkomma eventuella smittkedjor.

Hon säger att utbildningsförvaltningen kontinuerligt följer Smittskydd Stockholm och deras rekommendationer, och informerar sedan skolorna. Men hur skolorna väljer att gå vidare med rekommendationer kan variera från skola till skola.
– Man gör uppföljningar på varje enskild skola beroende på skolans situation. Olika skolor kan ha olika förutsättningar, lokalmässigt exempelvis.

Inlärningen blir mer effektiv när eleverna får vara på plats i skolan.

Raija Ikonen säger att lärarna på Enbacksskolan har upplevt att distansundervisningen har fungerat bra sedan årsskiftet, bättre än före jullovet.
– Fastän det har fungerat bättre nu så är det såklart bäst att ha eleverna i skolan ur ett inlärningsperspektiv. Inlärningen blir mer effektiv när eleverna får vara på plats i skolan.

Eleni Terzitane
Print Friendly, PDF & Email