Rinken och Hinken, båda våra parklekar, lyser upp alldeles särskilt vackert och stämningsfullt den här vintern när Rinkeby fyller 50 år. Även Norra stadsparken lyser extra fint och granen på Rinkeby torg har fått röda kulor. Rinkebybågen lyser och det finns en stjärnhimmel i gångtunnlarna in till torget.

Under invigningen av vinterbelysningen i Rinken talade stadsdelens kultursekreterare Ulrika Eriksson Nilsfors. Hon berättade att parkleken fått nya leksaker i trä; djur och hus i trä och en ny klätterborg. Under tiden som hon läser upp dikter, som barn har skrivit, ur Gunilla Lundgrens bok, så står en liten ljusvarelse med vingar bredvid henne. De blinkande lamporna i varelsens vingar lyser upp den kalla vinterhimlens mörker.

Till och med personalen från stadsdelen lyser

Annons:

Sedan följer en ljusshow med ljusvarelsen. In kommer också en superman som jonglerar med ljusstavar till hög musik. Supermannen tar sedan på sig en påfågelliknande dräkt. Många av barnen tycker det är spännande och blir fotograferade tillsammans med påfågelmannen.

I parken finns också en älg som lyser i vitt ljus och ett av träden har pyntats med röda hjärtan. Överallt lyser det, till och med personalen från stadsdelen lyser.

Jag måste säga att det var imponerande. Det är en riktigt vinterljus-upplevelse för både stora och små!

Nikoletta Dolfin
Print Friendly, PDF & Email
Annons: