Påsklovsfirandet fortsätter. Idag bjöd Tensta Konsthall in till en workshop för att skapa skulpturer tillsammans. 
– Vi utforskar vad som definierar en kropp, säger konstnären Linea Matei.

I början av workshopen tar Linea fram en tablettask i genomskinlig plast och frågar några barn ifall det är en figur. Barnen tvekar, men när Linea sedan sätter på två ögon på asken så är flera av barnen överens om att det har blivit en figur.

– Det är intressant att skapa figurer ihop med barn för att utforska tillsammans vad som definierar en kropp. Alla kroppar ser ju olika ut. Det är normbrytande, säger Linea. 

Annons:
Annons:

Inspirationen för dagens workshop är ett tidigare projekt där deltagarna fått göra om en Barbie-docka utifrån de normer som varit mest populära i samhället. Dockan kunde få större axlar eller en korsett runt midjan. Inför den här workshopen ville hon testa något nytt. 

– Jag älskar att hålla i workshops. Det som är roligt idag är att folk är fria att göra vad de vill, om de vill måla eller sy istället för att limma så är det bara kul.

För att bygga skulpturerna används delar av gamla dockor, pärlor, textilier, tejp och flera andra material. Qiira Ahmed är där med sina tre barn och de valde att göra figurer med hjälp av dockhuvuden och färgglada piprensare.
– Det är en kul aktivitet att vara här tillsammans och göra något på lovet, säger Qiira.

Workshopen hölls i samband med konsthallens utställning “Chronos: hälsa, tillgänglighet och närhet” som ställs ut under våren. Kursen genomförs med stöd av Familjebostäder.

Clara Krause

Print Friendly, PDF & Email