Från vänster: Judy Alles, Dora Humeur, Sara Wäsström, Mansib Rahman, AlJ Lewis. Sittande: Johanna Granhällen

Premiären för Spårvägen Friidrott på Spånga IP hade tur med vädret. Det kan delvis förklara entusiasmen bland deltagarna och tränarna efteråt.
– Det var jättekul. Det här kan bli helt fantastiskt, sade Judy Alles.

Judy är nyinflyttad i Rinkeby och vid sidan av rollen som tränare är hon en lovande trestegshoppare.

Längdhoppet var bäst, tyckte Mansib Rahman, som i somras debuterade som tränare i Spårvägens friidrottsskola.
– Längdhopp är så lättförklarat. Barnen visste direkt vad de skulle göra. Vi behövde inte ens förklara.  

Sara Wäsström är moder till Spårvägens satsning på friidrott i Järva. 
– Några föräldrar kom och berättade hur glada de är för att det äntligen finns friidrott på Spånga IP. Jag hoppas alla föräldrar förstår hur viktigt idrott och fritidsaktiviteter är för deras barn. Friidrotten är en perfekt grund för alla barn.

Idag hade barnen riktigt kul

En annan av Spårvägens friidrottstränare är Johanna Granhällen, som många Järvabor känner igen. Hon är Rinkeby Runs största stjärna, och nu även tränare för Spårvägens friidrott. 
– Ja, det är inte så konstigt. Jag har ju alltid tränat och tävlat för Spårvägen i simning, så det är klart jag vill hjälpa Spårvägen köra igång friidrott här i Järva.

– Jag hoppas det blir så här fint väder klockan nio nästa söndag, för idag hade barnen riktigt kul, sade AlJ Lewis, som vid sidan av tränarsysslan är längd- och stavhoppare.  

Den nya gruppen som vänder sig till barn födda 2014-2011 tränar söndagar klockan 9. För den som vill anmäla sig är det fortfarande möjligt att vara med.

Mårten Westberg, Rinkeby Run

Print Friendly, PDF & Email
Annons: