Eleverna på Husbygårdsskolan bjuder på julshow.

Jullovet är äntligen runt hörnet för alla skolelever i landet, och i veckan firades det in med julkonsert på Husbygårdsskolan.

Ännu en termin är avslutad för eleverna på Husbygårdsskolan i Husby, och i onsdags var det dags för julavslutning. Eleverna fick möjligheten att lära sig att spela olika instrument och sjunga låtar som de skulle uppträda för resten av skolan.

Det har varit jättekul för eleverna att förbereda sig. De som har hjälpt eleverna att lära sig instrumenten och låtarna är personer som ägnar mycket tid åt musik i sina liv, säger Mirjam Enbuske, biträdande rektor på skolan. 

Annons:

Det var pirrigt att förbereda sig inför showen och kliva upp på scen

På scen bjöd barnen på klassisk julmusik, bland annat “Tänd ett ljus” av Triad och Bing Crosbys “White Christmas”. Tre tjejer som uppträdde under konserten var tioåriga Jinan, Malak och Melek. De har fått ta del av flera julavslutningar men det är första gången de får stå på scen och uppträda.   

Det var pirrigt att förbereda sig inför showen och kliva upp på scen, säger Jinan och får medhåll från de andra. 

Melek gjorde dessutom ett solouppträdande med låten “Hello” av Beyoncé. Det är hennes dröm att en dag bli sångerska.  

Först kunde jag inte själva låttexten, men sen lärde jag mig den. Jag tänkte att om jag uppträder på scen så skulle jag bli känd, säger hon.

Solyana Tesfamicael

Print Friendly, PDF & Email