Mordet på pizzeriab i Rinkeby
Domen mot 17-åringen överklagas, förhandlingar i Svea hovrätt.

Domen mot 17-åringen, som dömts för mordet på pizzerian i Rinkeby, överklagades före jul. Nya bevis i målet har nu lagts fram och i fredags inleddes huvudförhandlingarna i Svea hovrätt.

– Vi har åberopat viss ny bevisning, bland annat från den rekonstruktion som är utförd på klientens begäran, säger advokat Nicolaus Rubensson till Nyhetsbyrån Järva.

Dessutom åberopar 17-åringens försvarare ett yttrande från Nationellt Forensiskt Center, som avser överensstämmelse mellan den misstänkte och den person som syns på filmen från pizzerian. 

Annons:

– Deras yttrande talar till klientens fördel i förhållande till tingsrättens dom, säger Nicolaus Rubensson.

Det var den 8 januari 2018 som en 25-årig man avrättades inne på pizzerian i Rinkeby centrum. Förundersökningen i målet bestod av runt 3 000 sidor och bland bevisningen fanns DNA-träffar, ett säkrat mordvapen och filmer från övervakningskameror.

– Vi har vänt oss emot den bilden som utredningen har tecknat av honom. Vi anser att domen är felaktig, säger Nicolaus Rubensson.

Huvudförhandlingen fortsätter och slutförhandlingen kommer att äga rum den 28 januari, innanför lyckta dörrar. Därefter kommer Hovrätten avgöra målet.

17-åringen har hela tiden nekat till brott.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email
Annons: