Glada fotbollsspelare i guldhattar.
Bild: Thomas Bento

Här står vi nu, triumferande efter en lång, känslofylld och utmanande säsong. Rakryggad, höjt huvud och strålande leenden firar vi serievinsten vi kämpat så hårt för.

Efter 18 hårda bataljer hade vi blott tre förluster att räkna med. Varje match hade känts som en avgörande final, och spänningen kulminerade i den näst sista drabbningen mot topplaget Afghanska.

I den avgörande omgången skilde endast tre knappa poäng de tre bästa lagen åt. Endast en seger skulle säkra serievinsten och en plats i division 5 nästa år.

Annons:

Det var en match där allt stod på spel

Ödet skulle avgöras på Tallbohovs IP den 1 oktober. Drygt 400 åskådare samlades för att bevittna denna storslagna strid mellan fotbollsgiganter. Det var en match där allt stod på spel för både oss och Afghanska FF.

Båda lagen försvarade sig stadigt, och inga chanser släpptes lättvindigt. Men det var RBK som successivt smidde sitt öde, ackompanjerat av en högljudd hejarklack vid sidlinjen. Chanser skapades, men det var först i de sista tio minutrarna som tempot skruvades upp. Jibril kastade sig fram och nickade in matchens första mål efter ett magiskt inlägg från Vini Junior, och RBK tog ledningen. Afghanska svarade med en offensiv satsning, med allt fler spelare framåt.

I den 94:e minuten skapades en drömmöjlighet när de trängde in i RBK:s straffområde, bortom målvakten. Men stjärnvärvningen Yakob stod som en mur och stoppade vad som skulle kunnat ge RBK hjärtklappning.

Segern smakade ljuvligare än någonsin

Slutsignalen ljöd, och 1-0 stod som segersiffror för RBK. Fyrverkerier färgade himlen i alla dess prakt. Vi hade säkrat serien med en omgång kvar och äntligen erövrat division 5. Det var en säsong av kamp och spänning som nått sitt enastående klimax. Vi var mästare i fotbollsäventyret, och segern smakade ljuvligare än någonsin.

Ett hjärtligt tack till alla som har trott på oss, även när vi tvivlade på oss själva. Ni som har fyllt Knutby med er närvaro och hejat tills era röster brast. Ni som har följt oss på bortaplan och gett oss liv när vårt spel ibland vacklat. Er insats har varit ovärderlig.

Och nu, när vi fyller luften med vårt segerrop, vet vi att vårt arbete aldrig tar slut. Vi står vid randen till en ny utmaning, där ett cupspel väntar och adrenalinet rusar redan. Efter en kort viloperiod kommer vi tillbaka starkare än någonsin, redo att erövra varje duell och kämpa för ännu större framgångar.

Så håll er beredda, för vi kommer snart tillbaka, laddade med passion och beslutsamhet. Division fem, här kommer vi!

Forza RBK!

Yusuf Hussein
Bilder: H1vision
och Thomas Bento

En spelar hissas i luften av glädje.
Print Friendly, PDF & Email