Även Kista torg har julpyntats

För några veckor sedan blev jag inbjuden till en disputation. Det är en slags akademisk ceremoni då en doktorand redogör för sitt forskararbete som sammanfattas i en rapport som täcker 4-6 års arbete. Under denna kanske nervösa avslutning grillas doktoranden av opponenter och sakkunniga.

Grejen var att det här sändes via Zoomlänk från ett universitet i Holland idag onsdag. Det är pandemitider och det är till att anpassa sig efter situationen. Sådan tur att hans föräldrar kunnat resa dit från New Dehli och vara på plats denna oerhörda dag. Allt gick bra.

Men grejen är också att Sumit valt att göra sina grundläggande universitets-studier på KTH i Kista, som har ett gediget gott rykte för hans teknikområde: Nanoteknologi.

Annons:
Annons:

Vi har många liknade superbegåvningar här i orten

Han hamnade på ett loppigt studentboende i Kista Galleria. Käkade falafel i Husby centrum, köade för nudlar på Lidl i Akalla och snorade sig igenom svenska vinterförkylningar.

Och han trivdes bra i Järva, i den internationella pulsen och feelingen, och joggade sina turer längs det vackra Järvafält emellanåt.

Vi har många liknade superbegåvningar här i orten. Jag skulle vilja läsa mer om era framgångar, om alla stora och små steg. Vi ska vara stolta över allt det mångfacetterade här ute i Järva. Summan av livet här är så oändligt mycket större, mer komplext och rikare än allt det oftast negativa som skrivs om orten.

Jenny Skagstedt
Print Friendly, PDF & Email