På tisdagskvällen samlades cirka 40 personer i Tensta träff för att diskutera behovet av en öppen mötesplats för alla i Hjulsta och Tensta.

Mötet på Tensta träff ville skapa ett hus för folket och av folket.
 – För att kunna organisera oss och mötas behöver vi en mötesplats som tillhör oss alla, sade Macarena De la Cerda.

En interimstyrelse valdes för arbetet, med ledamöter som alla har någon slags koppling till Hjulsta eller Tensta, där Macarena Cerda ingår. Men tanken är också att andra ska kunna vara en del av arbetet och de beslut som tas.

Interimsstyrelsen ska arbeta med processen fram till i vår och ambitionen är att bilda en Folkets Hus-förening. Möten planeras med olika myndigheter och organisationer, med förvaltningen och Sisab, och idén ska kommuniceras till alla föreningar som verkar i Hjulsta-Tensta.

– Vi ska se om det behövs en mötesplats för alla, hur det kommer att bli, se vad som krävs och vilka utmaningar som finns, sade Macarena De la Cerda.

Macarena berättade att projektet riktas till alla målgrupper i Hjulsta och Tensta. Utifrån behov och idéer kommer man att utforma verksamheten. Hon sade också att det är ett bra tillfälle för alla i dessa områden att börja prata med varandra och mötas.

Om intresse finns och de lyckas bilda en gemensam Folkets Hus-förening då hoppas de ha ett hus att förvalta om 1-2 år. Förhoppningsvis ett renoverat Tensta träff.

Fatma Qureshi

Se nedan vad mötet kom fram till:

Print Friendly, PDF & Email