Ett barn är försvunnet och veckorna går utan att polisen får in några tips. I media är det tyst.
– Det handlar om människovärde och vilka kroppar som är värda att söka efter och vilka kroppar som är sörjbara, säger Alexandra Pascalidou.

Tolvåriga Zipporah försvann den 22 januari i Linköping och mycket tyder på att det funnits stora brister i sökinsatserna såhär långt. Linköping ligger långt från Nyhetsbyrån Järvas bevakningsområde, men eftersom det är uppenbart att alldeles för få letar efter och skriver om Zipporah behövs undantag från lokalbevakningen.

Dagarna bara gick och nu har hon varit borta i över en månad

Annons:

– Det är ett barn som har försvunnit och tystnaden är talande. Jag gick och väntade på att Aftonbladet eller DN skulle ta upp det här, men dagarna bara gick och nu har hon varit borta i över en månad, säger Alexandra Pascalidou som har engagerat sig i Zipporahs försvinnande.

Alexandra Pascalidou stod inte ut med att vänta på att någon skulle ta tag i rapporteringen så hon tog själv kontakt med Expressen och bad att få åka ner till Linköping tillsammans med en fotograf och göra ett reportage.

– Det mest upprörande är att jag kommer till Linköping och ingen vet någonting, folk känner inte ens till att ett barn har försvunnit. Samtidigt så pågår det på nätet vilda spekulationer om vad som kan ha hänt, men polisen har inga spår alls.

Alla som hör eller ser nåt måste höra av sig om de vet minsta lilla, familjen är förtvivlad

Zipporah var när hon försvann placerad i ett jourhem där hon vantrivdes. Socialtjänsten i Linköping har kritiserats och även polisanmälts för att försvinnandet inte anmäldes direkt. Även polisinsatsen kring fallet har fått kritik och är anmäld till JO, Justitieombudsmannen.

– Det jag jobbar med har alltid handlat om människovärde och vilka kroppar som är värda att söka efter och vilka kroppar som är sörjbara. Jag kan inte sluta tänka på henne. Alla som hör eller ser nåt måste höra av sig om de vet minsta lilla, familjen är förtvivlad, säger Alexandra Pascalidou.

Zipporah sågs senast på Drabantgatan 8 i Linköping klockan nio på morgonen den 22 januari. Hon har mörkbrunt kort lockigt hår, är cirka 140 centimeter lång och väger cirka 48 kilo. Hon var vid försvinnandet klädd i svart jacka, gul tröja, blå jeans och svarta skor. 


Har du sett Zipporah eller har du information som kan leda till att hon återfinns, ring polisen på 114 14.

Anna Nygård
Print Friendly, PDF & Email