Derbyt mellan Kista SC och RBK som spelades för drygt tre veckor sedan, avbröts på grund av att belysningen på Ärvinge BP släcktes ner. I veckan meddelade Stockholms fotbollsförbund att RBK tilldelats segern. 

Det var bara någon minut kvar av matchen när RBK tilldelats en straff med ställningen 3–2 till Kista SC. Men när klockan passerat 22 och belysningen släcktes ner på Ärvinge BP, innebar det att matchen inte hann spelas klart.

Sedan dess har det handlat om huruvida matchen ska återupptas eller inte. Dock av fler skäl än väntat, eftersom uppgifter om att hemmalaget haft en obehörig spelare på planen kommit in till Stockholms fotbollsförbund. 

Annons:
Annons:

Michael Westerholm som ansvarar för tävlings- och disciplinärenden på Stockholms fotbollsförbund, menar att ett möte med de berörda klubbarna ägt rum, och att alla parter fått möjlighet att dela med sig av sina synpunkter. 

– Det handlar om spelarförteckning. En spelare i Kista SC har inte deltagit under matchen trots att han varit inskriven i truppen, och i stället har en annan spelare befunnit sig på planen i hans namn. Det handlar om spelaren som bar på tröja nummer tre, säger han. 

Förbundet har dock inte lyckats komma fram till vem denna spelare var. 

– Eftersom matchen inte filmats, har det varit svårt att bevisa vem spelaren faktiskt var. Men då vi med säkerhet vet att det handlar om fel spelarförteckning, är det endast den informationen som vi kan utgå ifrån i detta ärende, säger Michael Westerholm. 

Vi är glada att Stockholms fotbollsförbund fattat ett rättvist beslut

Michael Westerholm menar vidare att matchen inte kommer att återupptas och att förbundet i stället beslutat om en 3–0 seger till RBK som därmed tilldelas tre poäng. 

– Vi är glada att Stockholms fotbollsförbund fattat ett rättvist beslut. Vi har stort förtroende för förbundet och denna process har stärkt vår tillit till dem ännu mer. Vi är även glada över hur samarbetsvilliga Kista SC varit under tid, säger RBK:s huvudtränare Abdigani Omar. 

Ett tufft resultat för Kista SC som ändå respekterar beslutet. 

– Vi har full förståelse för regelverket och vi är en klubb som vill agera moraliskt rätt, samt hålla oss till våra värdegrunder. Vi försöker inte använda oss av obehöriga spelare, utan det handlade om den mänskliga faktorn där tränaren hade kallat för många spelare till matchen, säger Issa Saliba, fotbollsansvarig för Kista SC. 

Suleiman Ibrahim

Print Friendly, PDF & Email