Första matchen mellan Som United och Husby FF spelades i fredags på Knutby BP. Det blev en händelserik match inför stor publik, som slutade 2-2.

I första halvlek var det Husby som dominerade och gästerna går till halvtidsvila med en 2-0 ledning. Ett av målen sker genom straffspark.
Men Som United kommer in i andra halvlek som ett helt nytt lag och tar över matchen.
Det blir en hel del kamp under inledningsvis, men i den 67:de matchminuten kommer Som Uniteds spelare igenom,  och en av Husbys spelare river ner lagets nr 7 i straffområdet.

Som Utd tilldelas en straffspark och Husby FF får en spelare utvisad. Som United missar straffen, men fortsätter att trycka tillbaka Husby FF som verkade vara trötta.

Annons:

Det blir ännu högre tempo efter straffsparken och domaren utvisar ytterligare en Husby spelare.

Som Utd utnyttjar övertaget och fina inlägg från lagkapten Abdi hittar lagets målskytt, Yonis Egag. Yonis hade kommit in i början av andra halvlek. Inom loppet av fyra minuter lyckas därmed Som Utd kvittera. Laget hade även bud på ytterligare mål och en straffsituation, men när domaren till slut blåser av matchen står det 2-2.

Returmatch väntar redan nästa söndag 26/6. Därefter är det sommaruppehåll.