Riksdagsledamoten Malin Björk, C, besökte Järva i början av veckan för att dela ut diplom till fotbollslaget Som United och mammorna som organiserar sig i Tensta, för deras insatser i området.

Centerns partiledare Muharrem Demirok har under sommaren genomfört en Sverigeturné där han tillsammans med partiets riksdagsledamöter utsett hundratals sommarhjältar. Men i Stockholm är det bara Som United och Tenstamammorna som fått utmärkelsen.

Malin Björk och Mahamad Abdulle
Malin Björk och Mahamad Abdulle

Den första ceremonin hölls på Knutby bollplan. Ismail Ali som sitter i kommunfullmäktige för Centerpartiet var en av politikerna på plats. 
– Vi är här idag för att fånga upp de fantastiska krafter som finns här i Järva. Vi har märkt att kriminaliteten i området har minskat de senaste åren och en av anledningarna till det är Som United. Tack till alla tränare, föräldrar och barn i laget för det ni gör.

Annons:

– Tack för priset. Det ger oss kraft att jobba vidare, sade Mahamad Abdulle, lagledare och aktiv förälder i Som United.

Dagen därpå var det Tenstamammornas tur att bli hyllade. En stor grupp kvinnor tog emot diplomet med motiveringen ”Ni gör en rätt och riktig investering i samhället. Genom ert konkreta arbete har ni skapat ett tryggare, starkare och säkrare område. Era ambitioner och insatser har visat att det går att förändra samhället med enkla medel.”

Därefter visade mammorna centerpartisterna runt i Tensta och pratade vidare om situationen i området och deras arbete.

Anna Nygård

Tenstamammorna
Tenstamammorna
Print Friendly, PDF & Email