Gång- och cykelskyltar i Tensta
Gång- och cykelskyltar i Tensta

Många cykelbanor försvann i Tensta efter att gång- och cykelstråket genom Tenstadalen rustades upp och breddades förra sommaren. Men nu har skyltarna bytts ut till rätt sort, och det är återigen tillåtet att cykla på cykelbanorna.

Redan i augusti förra året, när den breddade cykelbanan genom Tenstadalen stod klar, anmäldes skyltningen som förbjöd cykling på alla anslutande cykelbanor längs Tensta och Hjulsta till Trafikkontoret på Stockholms stad. Men ingenting hände.

Efter att Nyhetsbyrån Järva rapporterade om skyltningen har den nu åtgärdats. Skyltarna för enbart gångbana har bytts ut mot skyltar för både gång- och cykelbana, och det är därmed fritt fram att cykla och åka elsparkcykel till Tensta.

Annons:

”Det var av misstag som det skyltades fel”

I början av april frågade Nyhetsbyrån Järva Trafikkontoret om skyltningen och varför den inte åtgärdats efter så lång tid. Eftersom skyltarna förbjöd cykling fick de även frågan om man kan lita på och bör följa skyltningen. Men Trafikkontoret vill inte svara på de frågorna. De medger dock att det var felskyltat.

“Det var av misstag som det skyltades fel”, skriver Trafikkontorets presskontakt Malinda Flodman till slut i en kort kommentar.

Viktor Arnell

Print Friendly, PDF & Email