Igår hade Cordobaskolan idrottsdag på Spånga IP. Det fanns 13 grenar som både elever och lärare kunde pröva på. Två av skolans elever rapporterar från dagen.

Om alla hade orkat med alla grenar så skulle det ha blivit 4 500 starter, men på grund av värmen blev det inte riktigt så många. Niorna sprang bara 800 m. Efter det var de grenledare i kulstötning, häck, 200 m, 60 m, spjut, diskus, längdhopp, tresteg, stavhopp, basket och dragkamp. 

I början av dagen sprang klasserna 800 m! Alla klasserna gjorde ett bra jobb där! En årskull sprang åt gången. De som inte sprang stod bredvid och hejade allt vad de orkade. 

Annons:

Löpare från Rinkeby Run var farthållare i alla loppen för att hjälpa eleverna springa lagom fort på det första varvet. I värmen var det ändå många som fick gå på det andra varvet. 

Efteråt kl 10.20 började aktiviteterna som klasserna fick pröva på. Vi har pratat och intervjuat några elever som deltog i aktiviteterna.

Basket

Dragkamp
 – Det var roligt att vara ansvarig för dragkampen och man fick ta del av både skador och skratt. Fast det var för långa raster emellan och det var för varmt att man fick ont i huvudet, sade de ansvariga. 

Häck

Stavhopp

– Det var kul att barnen lärde sig snabbt att hoppa, men eftersom tiden var knapp så hann de inte hoppa mycket, sade Kjell Isaksson, som ledde stavhoppningen.
Kjell Isaksson är 74 år och tränar stavhopp igen, troligen med sikte på att ta världsrekordet för herrar 75 år. Han har haft världsrekordet i stavhopp två gånger och är också känd från “Mästarnas Mästare” och “Superstars” i TV.  Kjell sade att man kan förbättra stavhoppet här genom att göra mindre grupper och ha längre tid. Det var många som tyckte stavhopp var väldigt roligt. 

Längdhopp

Frisbee

60 m och 200 m
På 60 meter fick vi prova att starta från startblock, som i VM och OS. Den som inte ville ha startblock fick starta stående, men då kommer man inte iväg lika fort. 

Spjut och diskus
På kastplanen fick alla först kasta diskus, och sen spjut. Det var väldigt noga med säkerheten där, eftersom diskus och spjut är farliga sporter. Både diskus och spjut är från början vapen i krig. 

Utegym och kula

Före kulstötningen värmde alla eleverna upp i utegymmet. Det var kanske inte perfekt, för en del elever kom aldrig till kulan. De hade för roligt på utegymmet. 

Tyvärr hade vi inte chans att intervjua alla ledare, som var ansvariga för aktiviteterna eftersom många blev trötta och vi fick gå hem tidigt. Det var många lärare och barn som klagade över att det var för varmt och att man behövde springa för mycket i det varma vädret. Man visste inte var man skulle vara för att man var mycket efter tiden. Man kunde förbättra det genom att dela upp klasserna i olika dagar och ordna en kran där man kan ta vatten att dricka och inte ta från toaletten. 

Musabirova Inaya
Muslima Khalikova

Print Friendly, PDF & Email