Bygg skateboardparker i Spånga och Tensta!

Insändare

Jag tycker att man borde bygga skateboardparker i Spånga-Tensta för det finns inte en enda skatepark i de områdena. Om ni bygger fler skateparker här så kommer flera barn att börja åka skateboard. 

Det är jobbigt för både barn och vuxna att åka till en skateboardpark som ligger en bit bort. Jag tycker att alla barn i världen ska få en chans att börja åka skateboard och lära sig nya tricks. Vuxna kommer att lära barn och barnen kommer att lära andra barn när de blir äldre. Det är också bra för att det är ett snabbare sätt att ta sig till skolan om man bor i närheten och då är det en mindre risk att eleverna kommer sent till skolan. Ungdomar kommer att få bättre kondition och bättre hälsa för att de kommer att röra på sig mer och gå ut mera, i stället för att sitta hemma och spela dataspel.

Fler barn kommer att vara ute och röra på sig för att de tycker att det är roligt

Det kommer påverka samhället mycket, fler barn kommer att vara ute och röra på sig för att de tycker att det är roligt. Men om det inte finns skateboardparker så kommer inte lika många barn och vuxna att vilja gå ut. Man kan åka cykel, sparkcykel och skateboard i en skatepark. Så det kommer att vara fler barn som kommer att åka/gå till skateboardparken för att de kanske redan har en sparkcykel, cykel eller en skateboard. Även om föräldrarna inte har råd med en cykel så kan de köpa en sparkcykel eller en skateboard i stället.

Det finns ett problem, barnen kommer att skada sig när de ramlar. Men det finns en lösning, ha alltid på era skydd. Det finns olika skydd som hjälm, knäskydd, armbågsskydd och handskar. Det finns billiga skydd, så om föräldrarna inte har en bra inkomst kan de ändå köpa skydd till sina barn.

Ungdomarna kommer att ha något att göra på fritiden

Jag tycker att föräldrarna ska se till att deras barn har på sig skydd när de åker skateboard, sparkcykel och cykel. Det blir bättre om alla turas om och låter alla åka. 

Ungdomarna kommer att ha något att göra på fritiden, vara glada för att man inte behöver ha dyra saker. Om man redan har en cykel, så kan man använda den. Det som är bra är att man inte behöver köpa nya saker hela tiden.

Simon Rafael Akhras, elev i årskurs 7, SO-verkstan i Enbacksskolan
Print Friendly, PDF & Email