Över 1500 anmälda till Kistaloppet

Nyheter/Sport

Efter flera veckors föreläsningar, som anordnades av Löparakademin runt om i skolor i Järva, var det dags för folkfesten Kistaloppet.
 – Det var över förväntan att så många anmälde sig till detta event. Barnen är glada och taggade inför start och mål, sade Malin Carlsson, praktikant och projektledare för Kistaloppet.

2010 anordnades det första Kistaloppet, som är ett lopp för barn upp till 13 år och deras föräldrar. Det är en tävling mellan olika åldersgrupper där alla får medalj. Efteråt bjuds det på dricka och frukt och alla får en maskot som minne.

 – Detta arrangemang är väldigt omtyckt. Det är lite olika lopp, och ett där barn upp till sex år springer med sina föräldrar och de är så gulliga. Vi vill att barnen ska röra på sig för det ökar folkhälsan.

Det är en tävling mellan olika åldersgrupper där alla får medalj

Alla som var intresserade hade redan anmält sig, men det gick bra att anmäla sig samma dag. De kunde hämta sina nummerlappar på plats i Kista Science Tower, där de hade en tillfällig lokal.

 – Jag har själv arbetat ideellt i Löparakademin tidigare och det var kul att se att även elevernas lärare hejade på när barnen sprang, sade Malin Carlsson. 

Löparakademin har fler pågående projekt, som 10-veckors träning och mentorskapsprogram för cirka 300 ungdomar i 15-årsåldern på olika orter. Ungdomarna kommer att avsluta året med att springa Höstrusket på 10 km, den 6 November. Malin Carlsson berättade också om ett nytt samarbete. 

 – Vi är i uppstartsfasen för en ny ungdomsrörelse för samhällsförändring som heter Run for Office. Det är ett samarbete med stiftelsen Höj Rösten.

Krista Sirviö

Fakta:
Löparakademin är en ideell organisation som verkar för jämlik hälsa och social inkludering genom nära samarbeten med företag, boende, skolor och föreningar. Gemensamt för många av deras projekt är att de använder löpning som ett redskap för att nå sociala förbättringar. Löparakademin är en religiöst och politiskt obunden organisation.

Massor med folk utanför Kista galleria.
Barn som springer och mycket publik.
Print Friendly, PDF & Email