Rinkebybron ej snöröjd i vinter
Rinkebybron ej snöröjd i vinter

I somras invigdes den omtalade bron mellan Rinkeby och Ursvik med pompa och ståt. Men den är ännu inte helt färdig. Den konstnärliga utsmyckningen har pausats och någon belysning finns inte.

När snön kom blev det svårt att ta sig över för de som börjat använda bron eftersom den inte plogades. Bron passerar kommungränsen som sträcker sig längs motorvägen Ulvsundavägen där under. Ansvaret för driften ligger på Stockholms stad, fram till brofästet på andra sidan. Rampen upp till bron på Ursviksidan är således Sundbybergs stads ansvar.

Enligt Malinda Flodman på Trafikkontoret hos Stockholms stad har bron ännu inte kommit med på kartorna för entreprenörerna som sköter snöröjningen. Men plogning ska ändå ha beställts.

Annons:

Bron har flera gånger varit helt snötäckt

Snöröjning ska ha skett tre till fyra gånger, menar Trafikkontoret, men när Nyhetsbyrån Järva har besökt bron under vintern har den flera gånger varit snötäckt och oskottad långt efter snöfallen. Spår i snön har visat att många går över bron ändå, men att cykla lär vara svårare i snön.

På fredagsmorgonen efter att vi varit i kontakt med Trafikkontoret plogades den kvarvarande snön bort ordentligt och bron sandades. De personer som brukar gå över bron som Nyhetsbyrån Järva pratade med, vittnade om att den inte har varit så snöröjd tidigare under vintern.

Planen framöver är att bron ska plogas samtidigt som ordinarie snöröjning i området, skriver Malinda Flodman. De har hittills bara fått in ett klagomål på brons snöröjning.

Viktor Arnell

Print Friendly, PDF & Email