Stiftelsen The Global Village bjuder för första gången de folkvalda borgarråden i Stadshuset ut till Järva. Så gott som alla har tackat ja till att komma vid olika tillfällen.

The Global Village har en ambition att få politiker och medborgare att mötas, på riktigt. Att ses vid ett tillfälle per år på Järva veckan, räcker inte. Därför finns nu fyra möten inbokade under höst och vinter. Idén kommer från Amerika där det kallas, ”Townhall meetings”, Stadshusmöten ute i lokalsamhället.

Det första sker i Folkets Husby redan onsdag den 23 oktober. Då kommer Lotta Edholm (L), Skolborgarråd, Jan Jönsson (L), Socialborgarråd och Fredrik Lindstål (C) vikarierande Arbetsmarknads- och integrationsborgarråd.

Annons:

Tanken är att politikerna kommer till civilsamhället och det är mötesdeltagarnas frågor och intressen som står i centrum. Därför inleds varje möte med att politikerna får göra varsin kort inledning innan deltagarna släpps in och fyller resten av mötestiden med det som de anser vara viktigt.

Stiftelsen The Global Village, som anordnar Järvaveckan, vill öka förståelsen mellan politiker och medborgare i förorten, genom att skapa tillfällen för samtal och diskussioner mellan dem som annars sällan möts. Passa därför på att delta i nästa veckas Townhall Meeting i Folkets Husby den 23 oktober kl. 18 -20. OBS! Föranmälan krävs.

Ytterligare fyra möten är planerade med andra borgarråd; onsdag den 4 december, måndag den 13 januari och torsdag den 6 februari. Plats för dessa möten är ännu ej bestämd.

Evis Leander

Du kan anmäla dig till mötet här: https://sv-se.invajo.com/event/stiftelsentheglobalvillage/townhallmeetingstockholmsstadborgarr%C3%A5d

Print Friendly, PDF & Email