En ung man i jeans och röd täckjacka ute på en snöig äng.

Ben Robertson skriver artiklar på engelska i Visit Stockholm om värdefulla utflyktsmål på Järvafältet.
– Jag vill hjälpa till att locka folk till Stockholm och till Järva, säger han.

Ben Robertson är projektansvarig i Kista Sport Club sedan ett år tillbaka. Han började skriva om Järva på Visit Stockholm, eftersom det inte fanns någon information om Järva på sidan.
–  Jag sökte på Visit Stockholm, och kunde inte hittade någonting alls om Järva. Då kontaktade jag dem, och sade att jag vill skriva om Järva. Jag gillar att skriva, och engelska är mitt modersmål, säger han.

Annons:

Järvaborna ska känna stolthet över området

Han vill skriva och publicera artiklar både för att locka hit turister, men också för att andra stockholmare ska upptäcka allt fint i Järva, och att järvaborna ska känna stolthet över området.
– Det finns många guldställen här, både restauranger och butiker, men också fin arkitektur. Jag är stolt över att bo i Järva och stolt över att bo i Stockholm, säger han. 

Att flytta till Akalla är det bästa valet jag har gjort

Han menar att eftersom det hela tiden flyttar nya människor till Järva, kan det också vara ett sätt för dem att hitta intressanta platser och aktiviteter i området. Själv flyttade han till Stockholm 2011, då han fått en lärartjänst här. Han bodde på fem olika platser, innan han kunde köpa en liten lägenhet i Akalla 2012. Det som var viktigast då, var att det var nära till bussen som han åkte till jobbet inne i centrala Stockholm.
– Jag kommer ihåg när jag var nyinflyttad här, då visste jag ingenting om sevärdheter, utflyktsmål eller annat som finns här omkring. När sommaren kom insåg jag att det bara vara gå rakt ut i naturen, till Akalla by och hela Järvafältet, utan att passera en bilväg. Att flytta till Akalla är det bästa valet jag har gjort, säger Ben Robertson.

Den bästa dagen är nog att cykla med min treåriga son till Husby gård

Ett av hans favoritställen är Victoria Tower i Kista, med utsikt över hela Stockholm, och de gamla husen i Akalla By och Husby gård.
– Den bästa dagen är nog att cykla med min treåriga son till Husby gård, fika, paddla lite i plaskdammen och sedan cykla hem, avslutar han. 


Gunilla Moshi

Print Friendly, PDF & Email