Eleverna på Järva gymnasium kommer att få möjlighet att kombinera utbildning med idrott genom en ny inriktning i samverkan med basketklubben VGB. 

– Det här samarbetet innebär att våra elever kan satsa fullt ut på sin basketkarriär samtidigt som de får med sig en högkvalitativ utbildning där de når sina akademiska mål. De får träna under ledning av VGB:s professionella tränare och kommer att kunna delta i lagtävlingar, basketläger och andra utvecklingsaktiviteter, säger Järva gymnasiums rektor Iman Ehsani ett pressmeddelande. 

En leende man i svart jacka utanför Enbacksskolans entré.
Iman Ehsani

Samarbetet innebär att eleverna som går skolans linje med basketinriktning får möjlighet till att träna och studera på samma plats, eftersom de erbjuds extra träningstid i Tensta sim- och sporthall innan skolan börjar på morgonen.

Annons:
Annons:

VGB:s klubbchef Yacouba Barry tror att samarbetet kan bidra till en starkare gemenskap och sammanhållning i Järvaområdet och hoppas att det kan ge sporten ett ytterligare lyft i området. 

Yacouba Barry

– Basketen har en stark närvaro i Järva, men har potential att växa ännu mer. Vårt mål är att lyfta sporten till nya höjder och göra Järva till en baskethub. Detta kommer att ge fler ungdomar en meningsfull fritidsaktivitet och en möjlighet att blomstra, säger Yacouba Barry i pressmeddelandet. 

Järva gymnasium har ett uttalat fokus på elevernas personliga utveckling både i klassrummet och genom fritidsaktiviteter, därför menar Iman Ehsani att passion för idrott och viljan att lyckas i studierna går hand i hand. Han säger också att basketinriktningen ger eleverna chansen att lära sig värdefulla färdigheter som lagarbete, disciplin och målfokusering, egenskaper som han tror är lika viktiga inom idrotten som i studierna och senare i arbetslivet.  

Suleiman Ibrahim

Print Friendly, PDF & Email