Denna vecka mellan 15 och 21 april, genomför polisen en nationell trafiksäkerhetsvecka med fokus på hastighetskontroller. Bland annat görs kontroller vid skolorna där maxhastigheten är 30 km/h.

Under tisdagsmorgonen möttes Rinkebyskolans elever av ett stort antal poliser som kontrollerade och stoppade bilister precis vid infarten till skolan. Syftet var, enligt polisens presstjänst, att säkerställa att hastighetsgränsen hålls och att yrkeschaufförer har sina fordon i ordning.

– Polisens mål med att finnas i trafiken är inte att bötfälla någon utan att alla trafikanter ska få komma hem tryggt och säkert, säger Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen i ett uttalande.

Annons:
Annons:

Hastighetskontrollerna utförs både synligt och dolt, med laserinstrument vid vägkanten och genomsnittshastighetsmätare. Poliserna som jobbar med kontrollarbetet är både civila och uniformerade och använder sina vanliga bilar, civilpolisbilar och motorcyklar.

Målet är en del av den så kallade Nollvisionen – att ingen ska dödas eller skadas allvarligt till följd av trafikolyckor i Sverige.

Flera yrkeschaufförer kontrollerades
Print Friendly, PDF & Email