äldre människor som tittar på barn som uppträder

Idag fick Kista servicehus besök av ett luciatåg från Kista grundskola. Elever från årskurs fyra tågade in med ljus och tomtemössor till ett fullsatt allrum.
– Det är många som kommer ner för att titta på luciatåget varje år, sade Asha Mohamed, undersköterska på Kista servicehus.

Luciatåget skred in genom en nedsläckt korridor till allrummet i Kista servicehus. Eleverna intog den lilla scenen som vårdpersonal hade pyntat med både julgran och dekorationer. Rummet var fullsatt av åskådare, vilka bestod av både personal, boende och nära anhöriga.  

Luciatåget bjöd på klassiska Lucia-sånger i som Tänd ett ljusEn sockerbagare och Tre pepparkaksgubbar. Den roade publiken nickade med i takt till musiken. Efter ungefär en kvart av sång tågade eleverna ut från allrummet till tonerna av Sankta Lucia och applåder hördes från boendet.

Annons:

– De blir alltid glada av att träffa barn. Det är många som kommer ner för att titta på framträdandena varje år. Vi firar även både jul och nyårsafton för de på boendet som vill, säger Asha Mohamed.

Det var god julstämning bland de som satt och umgicks med varandra efter luciaframträdandet. Nora, en av de boende på Kista servicehus, var nöjd med sin förmiddag.
– Jag tyckte det lät bra, barnen hade fina röster. Vi är också väldigt glada att ni kom hit från tidningen.

Cecilia Aspegren
Firdos Faras 

Print Friendly, PDF & Email